El Consell Comarcal finalitza la restauració de la part de l’antiga muralla que conforma la base de l’edifici de la seva seu

Es tracta de la façana de la carretera de Bassella, un dels trams on es conserva més sencera i en millor estat, amb 40 metres de llargada i 4 d’alçada. Aquestes intervencions s’han fet els últims dos anys, conjuntament amb uns treballs arqueològics a la plaça del Consell per documentar restes anteriors a l’Hospital d’en Llobera. Aquestes estaven vinculades amb la muralla medieval, que data del segle 14. Recordem que arran d’aquests treballs es va trobar un antic vial perpendicular a la muralla, que posa al descobert part de la traça urbanística prèvia a la construcció de l’edifici de l’Hospital d’en Llobera, del segle 15. La història de la muralla, que ara queda al descobert, i els treballs duts a terme s’han plasmat en un plafó informatiu on hi havia l’antiga bàscula.

La intervenció ha tingut un cost de prop de 70.600 euros, finançats pel Departament de Cultura, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i fons propis del Consell Comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *