El Consell Comarcal del Solsonès suma dues renúncies dels presidents per delegació en tres dies

Si dilluns al ple de l’ens Ramon Costa anunciava la seva dimissió, ahir a la tarda ho va fer el portaveu dels republicans i vicepresident segon, Marc Casabosch, a qui havia recaigut la presidència per delegació. Casabosch no ha volgut fer declaracions per antena a Solsona FM i s’ha remès al comunicat. Allà argumenta que presenta la seva renúncia perquè les regles del joc imperants són radicalment oposades a la seva escala de valors. Subratlla que fa el pas per respecte a l’amic i company Ramon Costa, a ell mateix i a tot l’equip de govern, a qui qualifica com a una família de bones persones i a qui agraeix amorosament el temps compartit i tots els projectes engegats. Igualment, agraeix el treball del dia a dia a totes les treballadores del Consell Comarcal amb vocació de servei públic a la comarca.

Consultat per aquesta emissora, el conseller comarcal i president d’Esquerra Solsonès, Xavier Castellana, només ha volgut fer declaracions fora de micròfon. Posa de relleu que l’equip de govern garantirà la continuïtat institucional i dels projectes engegats. Així mateix, es mostren contents de poder tenir al seu equip Ramon Costa i Marc Casabosch, ni que a partir d’ara sigui des de fora de l’equip de govern.

La renúncia de Marc Casabosch com a conseller comarcal es farà efectiva en el proper ple que, en cas que sigui l’ordinari, se celebrarà a mitjans de setembre. Mentrestant, mantindrà la seva condició de conseller. Amb la seva marxa, el Consell Comarcal queda sense vicepresidents, ja que al ple del cartipàs només se’n van nomenar dos: ell i Ramon Costa. Pel que fa al càrrec de president per delegació, segons fonts jurídiques consultades per aquesta emissora, a través d’una resolució de presidència es podria nomenar un nou president per delegació de forma interina. Recordem que l’equip de govern ha manifestat la voluntat que el relleu es formalitzi en el proper ple, un cop prengui possessió el conseller comarcal substitut de Ramon Costa, al qual ara caldrà sumar-hi el de Marc Casabosch i, a partir d’aquí, reestructurar el govern.

Amb aquesta renúncia, l’oposició denuncia un buit de poder i un absolut desgovern i fa una crida a encarar el futur conjuntament entre tots els grups. Sentim els portaveus de la CUP, Oscar Garcia, i l’Agrupació d’Electors Independents, Marià Torra:

Des del grup de Junts qualifiquen la situació d’abandonament de la institució, a la qual s’hi suma la baixa de Sara Alarcón, la renúncia del conseller comarcal de Camins, Xavier Bertolín, l’any passat, i ara les dimissions dels dos presidents per delegació. Destaquen que el fet que Alarcón sigui l’única que té dedicació exclusiva fa que qualsevol persona que hagi d’assumir les funcions de president no pugui tenir un sou o bé provingui per la condició d’un altre càrrec polític. La portaveu de Junts al Consell, Isabel Pérez, fa una crida a recuperar urgentment la seriositat institucional i la capacitat de gestió operativa del Consell Comarcal:

 Entre els projectes destacats que hi ha sobre la taula del Consell Comarcal tots els grups destaquen la gestió i el futur del Centre Sanitari, el canvi del sistema de recollida rural d’escombraries, un projecte comarcal de telecomunicacions i el manteniment de camins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *