El Consell Comarcal convoca dues sessions participatives sobre els plans d’usos dels pantans

Es tracta d’uns documents que s’estan redactant per definir què es pot fer i on als cursos fluvials del Solsonès. La primera sessió serà per a veïns i entitats interessades de l’entorn de l’embassament de Sant Ponç i es farà a l’Ajuntament de Clariana dimarts que ve a les 6 de la tarda. Dijous vinent també a les 6, a l’Ajuntament de Guixers, es convoquen els veïns de l’entorn del pantà de la Llosa del Cavall.

El Consell Comarcal ha contractat la redacció del Pla d’usos recreatius d’aquests embassaments per definir i ordenar les activitats recreatives i turístiques que s’hi poden desenvolupar. La idea és que siguin compatibles entre elles, que respectin els valors ambientals i que puguin esdevenir un potencial econòmic per al territori. El conseller comarcal de Turisme, Ferran Ginestà, destaca la necessitat de disposar d’una regulació específica:

 Les sessions participatives volen recollir suggeriments i propostes dels veïns de la zona, que s’incorporaran als plans d’usos que es redactaran, acompanyats d’ordenances reguladores. La fase final serà la implantació del resultat de la redacció.

El Pla d’usos dels pantans del Solsonès té un cost de més de 62.000 euros, dels quals 46.000 els finança l’Agència Catalana de l’Aigua i, la resta, entre el Patronat de Turisme del Solsonès i els ajuntaments que tenen aquestes infraestructures al seu terme municipal. En el cas de Sant Ponç són els consistoris de Clariana, Olius i Navès i, en el de la Llosa, també Navès, Guixers i Sant Llorenç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *