El Congrés sobre el Neolític Mitjà a Catalunya recull 31 noves línies de treball i estudis d’aquest període

La relació dels pòsters i comunicacions de les ponències es poden trobar al web museusolsona.cat. El Museu de Solsona, l’Institut de Recerques Envers la Cultura de Cardona i el Grup de Prehistòria del Solsonès qualifiquen d’èxit la trobada que ha permès combinar territori i país en el camp de la investigació arqueològica, al qual hi han pres part prop d’un centenar de persones.

Recordem que l’objectiu del congrés era compartir coneixements sobre aquesta etapa de la prehistòria i posar fil a l’agulla a la recerca futura. La trobada va reunir la major part dels grups d’estudi que estan treballant aquest període i això va propiciar l’intercanvi, el debat i la presentació de noves línies de recerca molt interessants. El neolític mitjà és un període destacat en tant que es produeix un augment demogràfic considerable, es consoliden l’agricultura i la ramaderia i es troben un gran nombre de sepultures que parlen de rituals i d’una certa complexitat social.

Els organitzadors es donen per molt satisfets i confien que després d’aquest congrés s’engegui una nova línia de treball que permeti continuar col·laborant al territori. Alhora, volen empènyer perquè la recerca en aquest període continuï avançant de forma transversal i construint un discurs de país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *