El conflicte entre els treballadors i la direcció del Centre Sanitari torna a aflorar

Després de mesos de silenci, les desavinences sobre les puges salarials s’han tornat a fer paleses.

Ahir totes dues parts van participar a una reunió per mirar de desencallar la situació que, una vegada més, no va donar fruit. Helena Motos, representant de Comissions Obreres del sector sanitari a la trobada, explica quina era l’oferta de la direcció i perquè la van rebutjar:

Lamenten que la cantarella sempre és la mateixa, que no hi ha diners, però que no s’ha fet cap pla de viabilitat econòmica i que segueixen passant diners del Centre Sanitari al Consell generant superàvit al Consell i deixant dèficit al Centre Sanitari. Ahir els professionals van difondre un vídeo a través de WhatsApp i de les xarxes socials en el qual denuncien de nou que menystenen les seves condicions laborals i reclamen que s’actualitzin els salaris per equiparar-los a la resta de professionals del país. En un comunicat, acusen la presidència i la gerència de gestió nefasta i posen de relleu que els professionals han estat i ho estan donant tot per oferir el millor servei als ciutadans però això no és recíproc.

La presidenta del Centre Sanitari i del Consell Comarcal, Sara Alarcón, ha exposat els seus arguments a través d’una carta oberta a la gent del Solsonès que acaba de fer pública. Afirma que aquest format respon a la voluntat de parlar clar i explicar què passa i apartant la informació de tant soroll i confusió. En primer lloc, subratlla que el problema és la manca d’acord entre empresa i comitè per arribar a un acord sobre els increments de sou, que defineix com els percentatges de més que es poden o no assumir per part de l’empresa. Alarcón afirma que el comitè ja sabia que no hi hauria acord abans de fer la reunió i que ho donava per fet:

La presidenta del Centre Sanitari afirma que no es poden pagar els màxims dels increments que demanaven perquè no entra al pressupost, perquè no en tenen l’ingrés i que no poden contraure un deute ara que han aconseguit tancar els comptes amb un positiu modest. Amb tot, Sara Alarcón agraeix l’esforç que ha fet el personal del Centre Sanitari i de la sanitat en general durant la crisi de la Covid-19 i assegura que el repte s’ha superat amb nota per mèrit de tothom, també de la direcció del centre. Amb tot, acusa el sindicat de fer xantatge emocional aprofitant la pandèmia:

La presidenta subratlla que aquesta crítica va dirigida al comitè i no a la resta de treballadors, que no posa al mateix sac, en tant que al centre hi ha molta gent que no fa soroll i fa moltíssima feina. Sobre l’afirmació que els treballadors i treballadores del Centre Sanitari són els més mal pagats de Catalunya, els insta a fer públics els sous com a acte de transparència, en tant que són públics, una qüestió que des de la direcció no es farà per respecte i confidencialitat.

Des de Comissions Obreres posen de relleu que el personal del Centre Sanitari ha estat al peu del canó durant la crisi del coronavirus. Afirmen que no volen un agraïment, sinó que no se’ls menyspreï amb les condicions laborals. Helena Motos és la delegada sindical de Comissions Obreres a la taula de negociació:

Motos assenyala que el punt de partida de la negociació salarial és molt més baix que a la resta de Catalunya i es mostra a favor de seguir negociant. En la mateixa línia, Sara Alarcón assegura que des de l’empresa seguiran treballant en pro del diàleg i de la possibilitat d’arribar a un acord amb els treballadors però també seguiran explicant a tothom tot allò que tingui a veure amb la seva tasca.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *