El Centre Sanitari reorganitza l’horari per demanar cita pels especialistes

Si fins ara les agendes s’obrien l’últim divendres de mes a partir de les 8 del matí, per primer cop aquesta setmana serà a la una del migdia. Amb aquest canvi, es vol evitar que coincideixin els usuaris que venen a fer analítiques, el nou horari d’obertura del CAP i les cues dels que acudien al Centre Sanitari per demanar cita pels especialistes.

El metge de capçalera és l’encarregat, quan ho creu convenient, de derivar els pacients a l’especialista corresponent. Habitualment, es pot lliurar el paper a recepció en el mateix moment i aconseguir cita. Amb tot, en alguns casos amb molta demanda i poques hores d’especialista, quan no es pot donar cita al mateix moment, caldrà esperar a l’obertura d’agendes l’últim divendres de mes a la una del migdia. Aquestes quedaran obertes fins que quedin plenes. El Centre Sanitari posa de relleu que a nivell de Catalunya hi ha una manca generalitzada de metges especialistes que fa que el CatSalut prioritzi cobrir primer els hospitals de referència amb la qual cosa els centres d’atenció primària no poden disposar de totes les hores que farien falta.

L’única excepció a aquest nou sistema per demanar hora als especialistes és l’oftalmòleg, amb molta demanda. En aquest cas, cal lliurar la derivació del metge de capçalera a recepció i el personal del centre ja trucarà directament l’usuari per concertar cita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *