El Centre Sanitari detecta cinc nous positius al Solsonès la darrera setmana

La majoria de persones contagiades, que es troben en aïllament domiciliari, tenen menys de 30 anys i s’han infectat arran de desplaçaments fora de la comarca. S’han detectat a partir de 42 proves PCR i, paral·lelament, s’està fent el seguiment de 33 contactes d’aquests positius, que també s’han d’aïllar. Un dels positius és un jove de 15 anys que estiuejava a Solsona i ha tornat a casa; un altre, un infant solsoní de 4 anys; i, la resta, veïns de Solsona i Olius amb edats entre els 17 i els 60 anys. El director mèdic del Centre Sanitari, Juan Campus, destaca que el perfil majoritari de les persones infectades és de joves que freqüenten més els locals d’oci i que tenen més mobilitat per vacances.

Està previst que avui el Centre Sanitari realitzi entre 35 i 40 PCR més entre els contactes dels cinc positius i amb previsió que hi hagi algun sospitós més. Campus subratlla que, fins i tot si la primera prova surt negativa, cal quedar-se a casa 10 dies més i evitar qualsevol contacte, fins que la segona PCR doni negatiu i permeti fer vida normal.

Tot i que fins ara no s’havien concentrat tants positius a Solsona en tant pocs dies, no es considera un brot atès que els casos no tenen cap vincle entre ells. Amb tot, les institucions locals demanen a la població que limiti els desplaçaments entre municipis, mantingui les mesures higièniques i respecti les distàncies físiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *