El Centre Sanitari del Solsonès detecta 111 nous positius en una setmana amb uns indicadors molt elevats

A aquests cal sumar-hi els tests d’automostra i els tests d’antígens ràpids supervisats a les farmàcies dels quals encara no es disposa d’informació. La setmana passada el Centre Sanitari va realitzar 337 proves PCR i 12 TAR.

Tot i que partíem de 500 nous casos la setmana anterior, els indicadors al Solsonès es mantenen molt elevats. L’índex de risc de rebrot és de prop de 8.000 punts a Solsona i 7.000 al conjunt de la comarca mentre que la taxa de reproducció se situa a 1,50.

A la planta sociosanitària de l’ens de salut hi ha diagnosticats dos residents positius i s’hi mantenen les visites restringides per fase 2 de mitigació, seguint les directrius del CatSalut. Al conjunt del Centre Sanitari hi ha set professionals positius.

En l’àmbit escolar, el segon trimestre comença amb l’eliminació de les quarantenes amb un sol positiu. El retorn a les aules als centres de primària es fa avui amb nous protocols. Només caldrà fer quarantena a infantil i primària si hi ha 5 casos o més d’un 20% dels alumnes del grup que hagin donat positiu en una setmana. A més, els estudiants amb la pauta de vacunació completa o que hagin donat positiu de Covid els últims tres mesos podran seguir assistint a classe presencialment.

A secundària es mantenen els protocols com fins ara: els estudiants no immunitzats hauran de fer quarantena set dies mentre que la resta podran seguir amb la rutina habitual.

Quan hi hagi un cas positiu al grup de convivència estable es recomanarà fer un test d’antígens gratuït el mateix dia o l’endemà. L’alumnat d’educació infantil haurà d’anar al centre d’atenció primària mentre que els de 6 a 12 anys podran realitzar-lo en una de les farmàcies adherides al programa, qualsevol dels quatre establiments solsonins i també la de Sant Llorenç de Morunys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *