El CEL i el CCS organitzen un homenatge a les persones del Solsonès que van ser deportades als camps nazis

Serà el proper dia 27. Començarà a 2/4 de 7 de la tarda al Consell Comarcal amb una taula rodona moderada per l’historiador Jordi Guixé, membre del CEL i director de l’Observatori Europeu de Memòries de la Universitat de Barcelona, que girarà al voltant de les 12 persones deportades del Solsonès. Daniel Monta Buchaca i Josep Rafart Canals, historiadors del Centre d’Estudis d’Avià, parlaran de les biografies locals dels deportats. Per la seva banda, la historiadora Rosa Toran, de l’Amical de Mauthausen, se centrarà en el fenomen català de la deportació. Al mateix indret, a les 8, s’inaugurarà l’exposició Mauthausen, l’univers de l’horror, realitzada per l’Amical de Mauthausen. Finalment, a les nou del vespre, al Tatrau Teatre, es representarà el monòleg 36+1 dirigit i protagonitzat per Maria Pla a partir de l’obra de Ricard Creus 36 poemes a partir del 36. És una teatralització feta a partir de poemes que parlen en primera persona de la guerra civil des del punt de vista d’un infant. S’emmarca en el Festival Trau de Lacetània Teatre.

Organitzen aquest homenatge, a banda del Consell Comarcal i el Centre d’Estudis Lacetans, l’European Observatory of Memories i la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona. També hi col·laboren el Memorial Democràtic i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

L’homenatge culminarà més endavant amb la instal·lació de 12 llambordes Stolperstein a la plaça del Consell Comarcal en record de tots els deportats del Solsonès als camps nazis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *