El CCS posa en marxa una campanya per conscienciar sobre la responsabilitat que implica adquirir un animal domèstic

Amb la vista posada a les properes festes nadalenques, l’ens intermunicipal posa en marxa la iniciativa amb el lema “Els animals de companyia no són una joguina”. Es fa una crida a la població perquè prengui consciència del que suposa fer-se càrrec d’un animal i que tingui present tot el que necessitarà com, per exemple, la recollida dels excrements quan es tregui a passejar. Amb aquesta campanya es volen prevenir els abandonaments, una actitud incívica intolerable pels danys que pot causar tant a l’animal com el medi natural.

Com a contrapunt, la campanya del Consell Comarcal posa de relleu els beneficis que suposa tenir un animal de companyia. D’una banda, l’adquisició de més responsabilitat per la persona que se’n fa càrrec en assumir certes obligacions que no es poden obviar i, de l’altra, el fet de marcar una rutina diària que ajuda a organitzar-se millor. També posa de relleu els beneficis afectius, com la companyia i, sobretot en el cas dels nens, la millora de l’empatia.

Durant els propers dies, el Consell Comarcal publicarà imatges d’animals de companyia a les xarxes socials amb l’etiqueta “Els animals de companyia no són una joguina” per sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta qüestió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *