El brot de la residència ja afecta 63 usuaris i deixa tres noves morts

Des que es van detectar els primers casos el passat 31 de desembre, ja són 63 els residents afectats pel coronavirus, una xifra que suposa el 73% del total. Són dades de divendres, quan es va fer el darrer cribratge en el qual es van detectar 6 nous positius.

Ahir, la direcció de la residència va iniciar el trasllat de 16 usuaris a un centre d’Igualada, 2 al sociosanitari comarcal i dos més han tornat voluntàriament al seu domicili. Es tracta de 20 dels 27 usuaris que han donat negatiu a les proves des de l’inici del brot.

D’aquesta manera, s’evita un possible contacte amb altres usuaris positius, i es redueix el volum de residents davant el gran nombre de baixes entre els professionals.

I és que, a banda dels 63 usuaris, el brot també afecta a 42 professionals de la residència. Divendres es van detectar 24 nous positius entre els treballadors que, sumats als 18 diagnosticats inicialment, sumen un total de 42: un 57% de la plantilla. Per això, tot i la incorporació de nous professionals durant la setmana passada, el centre treballa amb la Generalitat per buscar fórmules que permetin garantir l’atenció dels residents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *