El bisbe de Solsona, Xavier Novell, renuncia al càrrec per motius personals

El bisbat ha enviat aquest migdia un comunicat segons el qual la Santa Seu ha fet pública l’acceptació ‘simpliciter’ per part del Sant Pare de la renúncia al govern pastoral de la diòcesi de Solsona.

Xavier Novell ha pres la decisió després d’un període de reflexió, de discerniment i d’oració. A partir d’aquí ha presentat lliurement i espontàniament la seva pròpia situació i la seva dimissió al govern pastoral de la diòcesi de Solsona.

Mentre hi hagi aquesta vacant, el Sant Pare ha nomenat el bisbe de Vic, Romà Casanova, Administrador Apostòlic de Solsona. La nota del Bisbat apunta que la comunitat diocesana acull aquest moment difícil amb la confiança posada en Déu i prega pel Sant Pare, el bisbe Novell i l’Administrador Apostòlic.

Nascut fa 52 anys a Montfalcó d’Ossó, a l’Urgell, Xavier Novell, va ser nomenat bisbe de Solsona el 12 de desembre de 2010 en substitució de Jaume Traserra. El bisbe més jove d’Espanya ha acumulat diverses polèmiques en aquesta dècada al capdavant de la diòcesi, amb glosses de temes relacionats amb l’avortament, l’ensenyament, les dones o l’homosexualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *