El 50è aniversari del Carnaval protagonitza un cap de setmana d’actes previs molt participat

985 persones a la nit electrònica ‘Bufons in colorland’, 430 al concert Simfonies Boges, aforament complet a l’entrega de bojos i una polivalent a vessar pel ball d’assaig. Són només algunes de les dades de participació que posen de relleu la major implicació de la ciutadania en el Carnaval que arrencarà oficialment dijous i que té un caràcter especial en aquest aniversari rodó. Ahir al matí un total de 28 comparses van enramar els carrers de Solsona amb motius que al·ludeixen més al mig segle que no pas a l’actualitat. La comparsa guanyadora de les enramades va ser Remeis Autòctons, seguida de la del Xut. El premi Merda va ser pels Margaritus; el premi suborn, per Xaos i Lo Cal Quinto i l’accèssit a la millor desenramada de l’any passat, pels Viskiends.

Divendres a la nit, 430 persones van assistir al tret de sortida dels actes previs, el concert Simfonies Boges, en el qual diversos músics i formacions solsonines van versionar les músiques del Carnaval enmig d’un espectacle humorístic presentat per Elis Colell i Pere Obiols.

La nit de dissabte, a l’entrega de Bojos, es van endur un boig el president de l’Associació de Festes del Carnaval entre el 2015 i el 2016, Ramon Maria Casas, i la reina Carnestoltes de l’any passat, Dolors Subirà. També es va guardonar l’autor del cartell d’aquesta edició, Rubén Pérez. El premi bufons, un reconeixement que fa l’Associació de Festes a establiments, entitats i empreses que s’impliquen i estimen el Carnaval, va recaure en el Forn de Sant Joan, Ineleco i el pintor Esteve Sances. Pel que fa al concurs de la bata arreu del món, els premiats van ser Pau Grifell, dels Espedrers; Josep Cots, d’Arrebentar-ho tot, i Marc Ollé, del Burdagàs. Finalment, el concurs de fotografia ha reconegut els treballs de Pep Moyano amb el primer premi, Agustín Padilla amb el segon i Antonio Chaparro amb el tercer mentre que el premi especial Resol ha estat per a Miguel Rodríguez. En acabar, es va representar l’obra teatral Improperis, dirigida per Mia Parcerisa.

Al marge d’això, aquest cap de setmana s’han presentat els nous vestits dels quatre bojos, als quals també se’ls han restaurat les cares i s’han canviat les mans. Va ser dissabte a la tarda en el marc de la inauguració de l’exposició “De bojos” de la Colla Gegantera del Carnaval al pati gòtic del Consell Comarcal. D’altra banda, divendres a la tarda va obrir portes la mostra “50 Carnavals de Solsona” a la sala cultural de l’Ajuntament amb fotografies, documents i motlles que narren aquest mig segle d’història del Carnaval.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *