DPagès, Ester Fornell i Jordi Montanyà, nominats al Premi Solsonès 2023

El Consell Comarcal ha obert el termini de votació popular per tal que la població esculli quina d’aquestes persones o empreses ha sobresortit més l’últim any en la seva disciplina i ha donat a conèixer el Solsonès. Es pot votar fins dimarts vinent presencialment en una urna a la recepció del Consell Comarcal els dies laborables de 8 a 3 i els dimarts també de 4 a 2/4 de 7 de la tarda o bé en línia. La gala de lliurament del Premi Solsonès 2023 tindrà lloc el proper divendres 15 a les 8 del vespre al pati gòtic del Consell Comarcal.

Jordi Montanyà és el compositor de sardanes més jove de Catalunya. Estudiant de 4t d’ESO a l’Escola Arrels i amb només 15 anys, va compondre la sardana “Quinze primaveres” com a regal d’aniversari per a una amiga. La va estrenar la Cobla Contemporània a Canet de Mar al juny i, un més mes tard, la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona estrenava la seva segona sardana, “Saviesa”, dedicada als seus avis.

Una altra de les nominades és Ester Fornell. L’actual entrenadora del Solsona Patí Club ha rebut enguany la Medalla al Mèrit Esportiu per la seva trajectòria d’ajuda i col·laboració al patinatge artístic de part de la Federació Espanyola de Patinatge. Porta 30 anys dedicada a aquest esport, sent patinadora, entrenadora i fisioterapeuta de la selecció espanyola de patinatge.

L’altra candidatura és la de Marta Borràs i Martín Ezpeleta, les ànimes de DPagès, guardonada enguany amb el Primer Premi Emprenedoria Rural dotat amb 15.000 euros pel seu caràcter emprenedor i innovador en l’àmbit rural. La seva empresa produeix carn de porc ecològic d’una forma alternativa, amb una mirada més sostenible i social. Es dediquen a la producció amb cicle tancat, l’elaboració de la carn a l’obrador i a la comercialització directa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *