Diumenge arrenca la vintena edició de l’AIMS batent rècords

N’han presentat els detalls en roda de premsa aquest matí el director artístic de l’AIMS, Peter Thiemann, i la regidora de Cultura i primera tinenta d’alcalde, Judit Gisbert.

Durant les tres primeres setmanes d’agost oferiran 42 concerts en una vintena de municipis de la Catalunya Central en els tres formats habituals: el clàssic, en auditoris i esglésies; al carrer, amb 12 actuacions cada setmana de dilluns a dijous a les 7 de la tarda a la plaça de la Catedral, i l’AIMS Social, per acostar la música als més vulnerables. L’equip de l’Acadèmia està format per 12 persones i 20 professors de deu països de la zona Shengen amb una trajectòria reconeguda internacionalment. L’organització ha superat totes les dificultats de la conjuntura sanitària per preparar una edició d’aniversari. El director artístic de l’AIMS, Peter Thiemann, explica com ha evolucionat el festival pedagògic en aquestes dues dècades:  

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Judit Gisbert, es mostra molt satisfeta que aquest projecte internacional que porta el nom de Solsona arreu pugui celebrar-se:

 Els concerts en espais tancats a Solsona es concentren enguany a la sala polivalent per poder tenir més capacitat. L’inaugural serà diumenge a les 8 del vespre. A més, l’AIMS recupera l’Orquestra Simfònica, creada el 2019. Amb una seixantena de músics i dirigida per Pablo Rus Broseta, oferirà un concert únic el 15 d’agost a les 8 del vespre amb la 1a Simfonia de Beethoven entre el repertori. Tota la programació es pot consultar al portal aims.cat mentre que la compra d’entrades es gestiona a través de la plataforma digital de Turisme Solsonès.

L’organització és conscient que la situació de pandèmia és més crítica que l’estiu passat i ho aborden amb optimisme però amb molt de respecte. Alumnes, professors i equips de gestió hauran de tenir un test negatiu per accedir a l’AIMS. Al marge d’això, se’ls prendrà la temperatura tres cops al dia i tenen preparats 650 tests d’antígens. Pel que fa als concerts, es faran complir escrupolosament les distàncies de seguretat i l’ús de la mascareta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *