Dimarts arriba a Solsona la vacuna contra la COVID-19 per al personal i residents del Centre Sanitari

Dimarts que ve el Centre Sanitari del Solsonès començarà a administrar l’esperada vacuna contra la COVID-19 a Solsona. Serà per a les 75 persones que treballen en el mateix ens, entre professionals sanitaris, personal administratiu, de cuina, neteja i zeladors, entre d’altres, i la quinzena de residents de l’àrea sociosanitària. Pel que fa a la resta de la població, la Generalitat de Catalunya encara no ha concretat dates.

Segons explica el responsable mèdic del Centre Sanitari, el doctor Joan Campus, la primera dosi del vaccí, que és la que comença a crear anticossos, s’administrarà de les nou del matí fins a les tres de la tarda, proximadament. Una vegada transcorreguts 21 dies, s’administra la
segona dosi i, al cap de deu dies (un mes després de la primera dosi), se n’aconsegueix la seva major efectivitat.

Però aquestes no seran les primeres dosis de la Pfizer-Biontech administrades al Solsonès. Dimecres, coincidint amb el dia de Reis, ja es van vacunar el personal i usuaris de la residència d’Amisol i de la residència de gent gran La Vall, de Sant Llorenç de Morunys. A la residència Hospital Pere Màrtir Colomés, la vacunació es programa per a més endavant, ja que no es pot dur a terme en ple brot agut de coronavirus.

El Departament de Salut preveu que fins al març s’hagin vacunat totes les persones que viuen o treballen en residències de gent gran i col·lectius amb discapacitat, professionals sanitaris i persones amb dependència que viuen a casa. S’estima que a final d’any s’aconseguirà la immunitat de grup, quan un 70 per cent de la població estigui vacunada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *