Detectat el primer cas positiu de coronavirus a Solsona

Tot i que no ha estat confirmat oficialment pel Departament de Salut, ahir a la tarda l’Ajuntament va fer públic el primer afectat per la malaltia, un home d’uns 50 anys que es troba ingressat a Althaia de Manresa en fase de tractament. Així ho expressava aquest matí a La Central en una entrevista la presidenta del Consell Comarcal i del Centre Sanitari, Sara Alarcón:

El del solsoní és el quart positiu registrat a la capital del Bages, un dels quals procedeix del brot d’Igualada. A més, hi ha 23 professionals sanitaris per precaució, pendents dels resultats de les proves. Es tracta de persones que s’haurien pogut contagiar tant desenvolupant la seves tasques assistencials com pel contacte amb persones que podrien estar infectades fora del seu àmbit laboral.

Sara Alarcón ha explicat que s’ha facilitat el teletreball per tal que no vagi ningú a treballar de manera presencial al Consell Comarcal. Amb tot, es mantenen els Serveis Socials, sobretot l’atenció a les persones grans que viuen soles; o el registre d’entrada, perquè per exemple si s’acaba un termini es pugui donar entrada per a un organisme oficial. Malgrat això, Alarcón ha subratllat que es prioritzen l’assistència telefònica i la telemàtica, i que només s’atendran presencialment casos molt excepcionals per evitar mal major. Reconeix que aquesta aturada forçada servirà al persona per acabar feines que s’havien deixat de banda amb les presses del dia a dia però tem que la situació s’agreugi si el confinament s’allarga gaires dies. Pel que fa a la suspensió del servei de menjador escolar, Sara Alarcón ha recordat que des del Departament d’Educació s’han tret targetes moneder per garantir que els nens becats tinguin garantit almenys un àpat calent al dia. La també presidenta del Centre Sanitari ha explicat aquest matí a La Central que l’ens duu a terme una activitat completament extraordinària per si s’haguessin d’atendre casos urgents o emergents. Sara Alarcón també s’ha posat a disposició de les famílies més vulnerables, pendents de les instruccions que facilitin instàncies superiors en l’àmbit dels Serveis Socials.

      

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *