Denuncien quatre joves per trencar el confinament a Solsona

Tot i que es constata el compliment de les mesures per gran part de veïns, establiments i empreses, sempre hi ha alguna excepció. Arran d’una queixa veïnal per l’elevat volum de la música que sortia d’un pis la matinada de dimarts, una patrulla mixta dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local ha aixecat actes als quatre joves que s’havien reunit al domicili d’un d’ells, trencant el confinament. Aquestes són les úniques denúncies registrades durant les tres primeres setmanes de l’estat d’alarma.

La Policia Local efectua un control directe en el compliment de les mesures preventives ja sigui amb inspeccions per assegurar el tancament d’establiments  que tenen prohibida la seva activitat temporalment o controlant que supermercats i indústries compleixin les mesures sanitàries obligatòries. Des d’aquesta setmana, a més, també han fet inspeccions per comprovar l’aturada efectiva de les empreses que no desenvolupen serveis essencials. El cos policíac destaca que el sector està complint les ordres de confinament.

D’altra banda, els caps de setmana, juntament amb els Mossos d’Esquadra, duen a terme controls de trànsit a les principals entrades de Solsona per garantir que no es facin desplaçaments a segones residències. Per ara, no s’ha detectat cap infracció, cosa que s’atribueix als controls de sortida que es fan en altres ciutats com Manresa o Barcelona. Al carrer, s’han identificat 211 persones i 45 vehicles per garantir el compliment de les ordres decretades per l’estat d’alarma, i també fan funcions socials com suport a l’assistència de veïns vulnerables. Durant la primera setmana de la iniciativa per felicitar els aniversaris dels nens que estan en confinament han visitat un total de 13 infants.

Reconeixement públic

D’altra banda, la Junta de Govern Local ha acordat fer un reconeixement i agrair les aportacions i la dedicació de tots aquells col·lectius i persones que estan contribuint desinteressadament amb temps, idees o mitjans a contribuir a pal·liar els perjudicis de la Covid-19. El consistori també ha elogiat la tasca de col·lectius que treballen per garantir unes condicions dignes a la població com els serveis sanitaris i assistencials, els cossos de seguretat i els serveis funeraris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *