Comencen les obres de la nova escola El Vinyet

Després de les nombroses demores que ha encadenat aquest centre d’educació infantil i primària, finalment aquest dijous s’han donat per oficialment iniciats els treballs. Les obres, adjudicades el mes de juliol a Grup Soler Constructora per un import de 5,4 milions d’euros, tenen un termini d’execució d’un any i mig, fins a l’abril del 2021.

La nova presidenta de l’AMPA El Vinyet, Ester Garrido, expressa la satisfacció amb què s’ha rebut la notícia i espera que es compleixi el calendari previst:

La directora de l’escola, Anna Tarrés, ha afirmat avui que en funció de com evolucionin els treballs es decidirà si el trasllat es fa abans d’acabar el curs 2020-2021 o si ja s’espera al següent.

Recordem que la segona escola pública d’educació infantil i primària de Solsona ocupa un espai municipal a la Cissa des que va néixer el 2007. Ara es desencalla definitivament un projecte que la comunitat educativa ha reivindicat durant tots aquests anys. L’últim entrebanc va ser l’aturada del procés de licitació a causa d’un recurs especial en matèria de contractació que diversos organismes van interposar l’any passat contra el plec de clàusules administratives. Això va obligar a repetir la licitació, tot i que el Departament d’Educació sempre va mantenir la previsió d’escometre les obres aquest any. El nou edifici d’El Vinyet, que acollirà 200 alumnes, s’ubicarà al carrer de Francesc Ferrer i Guàrdia, al sector de la Cabana del Màrtir, i tindrà una superfície construïda de més de 3.000 metres quadrats en una parcel·la de més de 9.000 metres quadrats. S’estructurarà en dos immobles. En el principal, amb dues plantes, s’hi situaran les aules i els serveis generals, mentre que l’altre serà d’una única planta i contindrà el gimnàs o sala gran, vestidors i els serveis del pati. La comunitat educativa va fer introduir modificacions al projecte bàsic per adaptar-lo a les necessitats pedagògiques del centre. La directora, Anna Tarrés, en resumeix les més importants:

L’escola El Vinyet, d’altra banda, serà capdavantera en l’ús d’energies renovables i eficiència energètica.

            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *