Biolord preveu un 40% menys de producció de pomes per les glaçades de la primavera

La cooperativa de productors de pomes de muntanya va recol·lectar l’any passat 260 tones, mentre que enguany estima la collita en poc més de 150. Són una quinzena de productors que cultiven 20 hectàrees d’aquests fruiters en finques situades entre els 800 i els 1.300 metres d’altitud. Estan ubicades al Solsonès però també a l’Alta Ribagorça, el Berguedà, la Cerdanya i el Pallars Sobirà. Les glaçades del mes d’abril, quan els arbres ja havien començat la primera floració, han estat l’enemic d’aquesta campanya. Ho posa de relleu el president de Biolord, Josep Pintó:

 Les glaçades no afecten la qualitat de la poma que, amb una maduració més lenta, és més sucosa; té més sucre, acidesa i color; i és més cruixent. El fet que es vengui majoritàriament en circuit de proximitat ha fet que la pandèmia n’incrementés exponencialment les vendes:

Al marge de la venda de proximitat, les pomes de Biolord també arriben a Barcelona i a París. La cooperativa va néixer el 2012 d’un grup de propietaris de la Vall de Lord inspirant-se en l’experiència dels Alps italians.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *