Benjamí Puig i Claustre Sunyer es repartiran la presidència del Consell Comarcal del Solsonès

Divendres prendrà possessió del càrrec l’alcalde de Pinell, d’Esquerra, que a mig mandat serà substituït per l’alcaldessa de Castellar de la Ribera, del sector d’Impulsem de la coalició Compromís Municipal. Aquest matí han presentat en roda de premsa els detalls de l’acord de govern de l’ens que qualifiquen de “pacte de confiança” per tirar endavant els grans projectes de comarca amb consens. Aquesta és la declaració d’intencions de les dues persones que lideraran el projecte:

Expliquen que la principal raó d’aquest pacte és per donar estabilitat a la institució i deixar enrere les picabaralles. Asseguren que serà un treball en equip de 15 consellers comarcals d’un total de 19 que tindrà com a prioritat acabar projectes pendents. Entre els més destacats hi ha el traspàs del Centre Sanitari al CatSalut, les telecomunicacions, la recollida rural de residus, la Relació de Llocs de Treball del personal del Consell i l’habitatge. Tant Esquerra com Compromís afirmen que aquestes setmanes de negociacions han servit per posar damunt la taula els temes en els quals hi havia més diferència de criteri i arribar a un mínim consens.  

Junts i Esquerra han estat els eterns rivals al Consell Comarcal els últims anys. Tant Benjamí Puig com Claustre Sunyer es mostren convençuts que l’electorat tant d’un partit com de l’altre sabrà veure els avantatges d’aquest pacte:

Tot i que inicialment Ara Pacte Local, liderat per Marc Barbens, i la CUP, amb Marc Barrera, seran a l’oposició, tant Esquerra com Compromís Municipal asseguren que les dues formacions tenen les portes obertes per incorporar-se a treballar pel bé de la comarca. Recordem que el ple de constitució del nou Consell Comarcal i la investidura de Benjamí Puig com a president serà aquest divendres a les 6 de la tarda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *