Balanç positiu de la campanya d’excavacions arqueològiques del CEL d’aquest estiu

Era un repte gestionar el treball en quatre jaciments, però el resultat ha estat satisfactori, segons ha explicat a Solsona FM l’arqueòleg del Centre d’Estudis Lacetans Laro Bonvehí. Després de 13 anys, aquest estiu s’ha tornat al jaciment de la Codina, a Pinell, amb una intervenció preventiva. En aquest cas, només s’hi ha treballat durant una setmana. S’ha sanejat la vegetació i s’han començat les excavacions a la zona del pati de la vil·la fortificada d’època medieval. 

Laro Bonvehí fa balanç de la campanya als jaciments del Castellvell i Anseresa, ambdós a Olius:

A Sant Miquel de Sorba, d’altra banda, els treballs s’han centrat al cim del turó, on s’ha delimitat la cisterna més antiga del poblat ibèric i s’han anat excavant les sitges romano-republicanes del jaciment. En aquest cas s’han documentat sitges que ja estaven senyalitzades en la memòria de Mossèn Serra i Vilaró.

Enguany han participat en aquesta campanya 25 estudiants del grau d’Arqueologia i d’Història de diferents universitats. Segons Laro Bonvehí falten encara molts estius per continuar treballant en aquests quatre jaciments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *