ApS-CUP defensa que amb la municipalització de la recollida porta a porta l’Ajuntament de Solsona s’estalviaria 100.000€ l’any

Els cupaires lamenten que fa un any l’alcalde, David Rodríguez, es va comprometre a fer un estudi econòmic al Consell Municipal de Sostenibilitat però no ha complert la paraula i en l’última sessió ha deixat clar que no estudiaran totes les opcions possibles. ApS-CUP considera que descartar la municipalització és llençar 100.000 euros a la brossa cada any. Ho subratlla la portaveu de la formació, Pilar Viladrich:

Alternativa per Solsona qualifica de manca de voluntat política no implantar el porta a porta abans de les eleccions municipals del maig, en el mateix moment que ho va fer Olius. Consideren que amb aquesta negativa els solsonins han hagut de patir el “turisme de deixalles” del municipi veí, amb els costos afegits que això implica per a la gestió de residus. A banda d’això, acusen l’executiu de manca de valentia per afrontar els problemes pensant primer en la ciutadania. Els cupaires consideren que a Solsona els serveis públics més ben valorats són els que gestiona directament l’Ajuntament, com el servei d’aigua o els funeraris.

Aquesta qüestió va generar un intens debat al ple d’ahir al vespre entre el regidor de la CUP Oscar Garcia i l’alcalde, David Rodríguez. L’alcalde defensa que la redacció d’un estudi econòmic no servirà per resoldre els problemes que planteja Alternativa per Solsona sobre si cal municipalització o no. Rodríguez assegura que després de valorar les dues opcions, l’externalització és la que ofereix menys riscos derivats de qüestions com l’increment i la gestió del personal, la rebaixa que poden oferir les empreses i altres aspectes d’un servei que qualifica de complex. Sentim l’alcalde:

Les explicacions de David Rodríguez no van convèncer el regidor cupaire. Oscar Garcia considera que davant d’una despesa de 600.000 euros el mínim que hauria de fer el consistori és fer un estudi econòmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *