Amplien els horaris del bus Solsona-Manresa-Barcelona per adequar-se a les necessitats dels estudiants

El Departament de Territori millorarà la línia a partir del 4 de setembre per facilitar que l’alumnat de cicles formatius pugui desplaçar-se als centres educatius. Així, hi haurà un viatge que sortirà de Solsona a primera hora per arribar a Manresa abans de les 8 i, per tornar, s’agafarà a la capital del Bages a les dues. Pel que fa a l’alumnat del torn de tarda, el bus sortirà de Solsona per arribar amb prou temps abans de les 3 i tornarà a 2/4 de 10 del vespre. Tenint en compte que és l’únic mitjà de transport públic, el servei disposarà de dos nous trajectes per sentit de dilluns a divendres i s’incorporaran parades al Pi de Sant Just i a Cardona. Aquestes novetats són fruit de reivindicacions dels ajuntaments de Solsona i Cardona, el Consell Comarcal i l’Agència de Desenvolupament Local al Departament de Territori de la Generalitat. El portaveu del govern comarcal, Jordi Selga, valora positivament aquest anunci:

L’any passat aquesta línia va transportar més de 63.000 usuaris, un 23% més que l’anterior i prop d’un 5% més respecte abans de la pandèmia. Les millores tindran un cost d’uns 75.000 euros anuals.

D’altra banda, a la tardor el Solsonès s’integrarà en la setena corona del sistema tarifari. Això també permetrà que alguns trajectes que fins ara només arribaven fins a Cardona s’allarguin fins a Solsona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *