Amb 47 nous positius en una setmana al Solsonès, es redueixen les xifres de contagis però el risc de rebrot continua molt alt

Són 25 casos menys que la setmana passada, malgrat que el risc de rebrot supera els 1.000 punts i la taxa de reproducció de l’epidèmia és superior a 1. Els 47 positius s’han detectat a partir de 456 proves PCR i 51 tests ràpids.

Aquesta setmana s’ha posat la primera dosi de la vacuna al personal i usuaris de l’Hospital Pere Màrtir Colomés, un cop la residència s’ha qualificat com a verda després de superar el brot. Dijous rebran la segona dosi el personal del Centre Sanitari i els usuaris del sociosanitari.

Pel que fa als grups escolars, actualment n’hi ha dos de confinats a l’Institut Francesc Ribalta, respecte els 10 que hi havia la setmana passada al conjunt de la comarca.

El Centre Sanitari demana evitar la relaxació en les mesures de prevenció del contagi atès que si bé les dades epidemiològiques han millorat, la pressió al sistema sanitari encara és molt alta. Les autoritats sanitàries catalanes alerten que la tercera onada evoluciona més lentament i es trigarà a assolir unes xifres que permetin considerar controlada la pandèmia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *