Alternativa per Solsona-CUP celebra el traspàs de la gestió del Centre Sanitari del Consell Comarcal al Servei Català de la Salut

Recorden que ja en el programa electoral de les darreres municipals ja fixaven com a prioritat revisar i reformular el model de gestió de l’ens per optimitzar el servei en qualitat i eficiència. En aquest sentit, consideren que no té sentit que el Centre Sanitari del Solsonès sigui l’únic de Catalunya gestionat per un Consell Comarcal que, entre altres qüestions, feia que tingués una gerència compartida i transvasaments econòmics entre els dos ens. El portaveu de la CUP al Consell, Oscar Garcia, es mostra convençut que el canvi de gestió implicarà avantatges:

Amb tot, la CUP puntualitza que el traspàs ha de comptar amb mecanismes de decisió participada des del territori. En aquest sentit, defensa que és una oportunitat pel CatSalut de plantejar nous models de gestió coparticipada. Els cupaires argumenten que hi ha d’haver un espai com una taula de treball on el territori tingui veu i vot i pugui transmetre les necessitats i estar a sobre del control. Per a ells, això passa per una gestió directa íntegrament pública. També posen sobre la taula la necessitat de millorar l’assistència als usuaris, amb un servei de pediatria i especialistes coherent i ben dimensionat, que doni resposta a les necessitats de la població del Solsonès. Pel que fa al personal, demanen unes condicions laborals que acabin amb la temporalitat i la precarietat. Finalment, consideren necessari impulsar activitats de promoció de la salut i prevenció de la malaltia per eliminar les barreres d’accés a la salut causades per desigualtats de classe i de gènere.

Encara a la CUP, la formació vol enllestir el seu programa polític per a les eleccions municipals del maig. És per això que aquesta tarda, a les 7, al Casal Popular La Fura, hi ha convocada l’última assemblea oberta per definir la proposta programàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *