Al Solsonès la taxa d’atur ha augmentat per segon mes consecutiu

Ho ha fet amb 10 persones que han perdut la feina durant el mes de juny.Si ens fixem poble per poble, l’augment de l’atur està molt focalitzat a la capital, amb 7 persones més a l’atur; i Olius i Pinós amb dues persones més sense feina respectivament. Lladurs, Navès, Pinell i Riner, també sumen un aturat més a les llistes.

Per contra, les dades d’atur només han millorat en 5 pobles de la comarca: la Coma i la Pedra, Guixers, Llobera, Odèn i Sant Llorenç de Morunys.

Amb aquestes dades, la comarca arriba als 450 aturats, un 83% dels quals són a Solsona.

Pel que fa a les xifres del conjunt de Catalunya, el Departament de Treball celebra les dades, que qualifica d’històriques. 

De fet,  s’ha registrat la xifra més alta d’ocupació de la història amb 3,74 milions de treballadors i l’atur s’ha mantingut a mínims des del 2008. El secretari general de Treball, Enric Vinaixa, ha assenyalat que les dades mostren l’enfortiment de l’economia catalana:

Vinaixa també ha destacat l’increment de l’afiliació a Catalunya, del 0,7%, que és lleugerament més alta que la mitjana estatal en aquest mes de juny. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *