Ajustar les necessitats de formació professional del territori a les empresarials, primer i principal repte del nou Consell de la FP del Solsonès i Cardona

Es va constituir ahir en una jornada virtual amb la participació d’una cinquantena de persones, entre càrrecs electes, representants de l’Administració i agents educatius, empresarials i socials.

Aquest any es treballa en una proposta per presentar al Departament d’Educació i el Servei Públic d’Ocupació. El pla d’acció passa per identificar les famílies professionals i els cicles que no donen resposta a les necessitats de les empreses i aquelles que farien falta. Alhora, s’estudiaran els requisits que fan falta per oferir nous cicles. Un dels esculls és la manca d’habitatge, tant de places de residència d’estudiants com de pisos de lloguer. D’altra banda, s’ha posat sobre la taula la baixa acollida que va tenir la borsa de famílies acollidores impulsada per l’Ajuntament. L’altre escull és la manca de transport públic. Amb tot, des del Departament d’Educació emplacen el nou òrgan a identificar l’oferta formativa de qualitat que pot liderar el Solsonès i Cardona per atreure talent. També s’ha posat de relleu la necessitat d’entendre la formació professional en el sentit ampli, que inclogui tant el sistema educatiu, com l’ocupacional i la formació contínua.

Properament s’acabarà de donar forma al reglament d’organització i funcionament del Consell de la Formació Professional per aprovar-lo. Després es constituirà la comissió tècnica, que es reunirà segons el pla de treball per presentar la seva proposta a Educació i el SOC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *