Agents de viatges de la Catalunya Central aposten pel turisme de proximitat per seguretat davant els canvis constants de mesures per la Covid-19

En una tertúlia aquest matí a La Central, coincideixen a destacar que els últims mesos han estat i segueixen sent durs per la incertesa i els canvis constants. Per part de Solsona hi ha pres part Isabel Soler, de Kauri Viatges, que ha relatat que els últims mesos han passat molta angoixa per poder fer tornar a casa els clients als quals l’entrada de l’estat d’alarma va agafar a l’estranger tot i que al final s’ha acabat transformant en satisfacció de poder-ho fer realitat. D’altra banda, destaca l’estrès generat per les lluites contra les companyies per les anul·lacions, reclamacions i devolucions. Soler assegura que ara estan treballant posant-hi diners i sense treure’n cap rendiment, havent-se de responsabilitzar per qui no respon. Els agents de viatges han estat especialment crítics amb les companyies de creuers i també amb algunes firmes aèries. Isabel Soler afirma que es troben desprotegits respecte les obligacions que tenen les companyies aèries ja que no és la seva feina finançar les aerolínies i que els bons s’haurien d’haver plantejat d’una altra manera, ja que hi ha persones que no volen un ajornament i haver de volar al mateix destí l’any vinent. La majoria d’agències, com la solsonina, han apostat per obrir mercat cap al turisme receptiu, és a dir, captar clients de fora, especialment de la resta d’Espanya, perquè vinguin cap aquí. A quatre dies d’encetar l’agost, les agències de viatges encaren unes vacances diferents marcades pel turisme nacional. Ho apunta Isabel Soler, de Kauri Viatges:

Els agents de viatges subratllen que es treballa molt al dia i els clients demanen assegurances de cancel·lació amb possibilitat d’anul·lar fins a l’últim moment donada la situació d’inseguretat, que s’ha incrementat després del rebrot de Lleida. Admeten que ha estat un pas endavant disposar d’assegurances amb cobertura per la Covid-19, ja sigui al lloc de destí o per no poder viatjar per malaltia o quarantena, ja que fins ara aquest servei no contemplava l’opció de pandèmia. Les agències de viatges confien que la tasca duta a terme arran de les anul·lacions per la pandèmia serveixi perquè els viatgers facin ús dels seus serveis d’ara en endavant en lloc d’optar per la contractació directa per internet. Amb tot, reconeixen que la població té la percepció que els agents de viatges només fan falta quan es tracta de viatges a l’estranger, amb contractacions de vols enmig.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *