Set noves defuncions per Covid a la residència de Solsona eleven fins a 14 les víctimes mortals del brot

Malauradament, ahir es van registrar cinc baixes i avui dues més entre els usuaris de l’Hospital Pere Màrtir Colomés. En les últimes hores han traspassat dos capellans del Bisbat que feien estada a la residència: mossèn Joan Camps i Tomàs, de 77 anys, i mossèn Jaume Ballarà Alsina, que n’acabava de complir 90. Mossèn Camps va ser professor de l’Institut Francesc Ribalta entre el 1982 i el 2000 i va tenir una especial dedicació a la biblioteca del centre, que porta el seu nom. El 2015 va fer la donació d’un abundant fons bibliogràfic i de DVD a la biblioteca Carles Morató. També va ser representant de la residència al Consell de la Gent Gran, per la qual cosa tant aquest ens com el consistori solsoní han expressat el seu condol per la seva pèrdua.

La fundació i les institucions que formen la comissió de seguiment del brot traslladen el seu condol a les famílies i manifesten el seu suport i agraïment als professionals per la seva feina i dedicació. Així mateix, agraeixen les mostres de suport d’altres residències geriàtriques.

D’altra banda, els Serveis Funeraris Municipals han posat el Servei d’Acompanyament al Dol a disposició de famílies i professionals de l’hospital en el punt més àlgid del brot, 14 dies després de la seva detecció. Coincidint amb el comiat de persones amb qui s’ha compartit estada, mica en mica els residents comencen a participar en activitats que permeten retrobar-se i compartir espais i moments. La direcció del centre creu que cal que, progressivament, recuperin la vida social que s’enyora i que és fonamental per a l’equilibri emocional. Paral·lelament, ahir es van continuar els tests al personal de la residència que ha finalitzat el seu aïllament, que, en donar negatiu, permetran la reincorporació de quatre persones.

41 nous positius al Solsonès entre dilluns i dimarts

El brot de la residència es produeix en un context de creixement dels contagis a la comarca. Entre dilluns i dimarts el Centre Sanitari ha detectat 41 nous positius a través de PCR i tests d’antígens ràpids, una xifra que es preveu que pugui créixer amb els resultats de les 67 PCR realitzades ahir. L’índex de rebrot al Solsonès supera els 1.600 punts mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia és d’1,51. El Centre Sanitari tem que aquestes xifres encara no representin el pic de contagis, sinó que les dades més elevades podrien manifestar-se la setmana que ve. L’alcalde, David Rodríguez, demana la màxima prudència  en la interacció social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *