Obertes les inscripcions al programa Noves Oportunitats per a joves d’entre 16 i 24 anys que ni estudien ni treballen

Se’ls ofereix orientació laboral i formació durant un màxim de dos anys per tal que encaminin el seu futur. El FAR és l’escola de Noves Oportunitats, que combina formació i pràctiques a empreses. Al Solsonès i a Cardona hi ha les branques d’atenció al client i de fabricació mecànica, però els alumnes també tenen l’oportunitat de desplaçar-se a Manresa a cursar altres itineraris. En tant que és un programa finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, si cal que vagin a Manresa se’ls paga el transport. Nàdia Urrich, tècnica del Solsonès del programa Noves Oportunitats, que gestiona Ampans, explica com funciona:

Després d’aquest tastet d’oficis, es fa una formació introductòria a aquest àmbit professional i a partir d’aquí es fan certificats de professionalitat, amb les acreditacions corresponents. Cada jove pot estar al programa un màxim de dos anys, moment en el qual es considera que ja s’han assolit els objectius ja sigui per tornar al sistema educatiu o per accedir al món laboral. Es treballen també les competències transversals, com conèixer el territori, el mercat laboral, elaborar el currículum o com afrontar una entrevista de feina.

Els joves d’entre 16 i 24 anys que no estudiïn ni treballin que vulguin inscriure’s al programa de Noves Oportunitats es poden adreçar al Casal Cívic de dilluns a divendres de 9 a dues.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *