Navès sanciona 160 banyistes incívics durant l’estiu a l’Aiguadora

Veïns i Ajuntament fan un balanç molt positiu de la contractació, per primera vegada, de guardes rurals per controlar actituds negatives a l’entorn d’aquest espai fluvial. Segons ha explicat a Solsona FM l’alcalde de Navès, Josep Maria Casafont, fa dos anys el consistori es va sumar a la contractació d’agents cívics impulsada pel Consell Comarcal. Ho valora com una mala experiència ja que, tot i fer front a la part proporcional del cost, els agents pràcticament no van trepitjar el municipi. Casafont reconeix que el cost de la contractació d’aquests guardes rurals ha estat elevat però molt eficient. En primera instància, els guardes han informat els usuaris de les conductes inapropiades i, si n’han fet cas omís, els han sancionat. L’alcalde subratlla que el principal objectiu no és multar sinó evitar que els comportaments incívics vagin a més. Josep Maria Casafont:

La majoria de les multes han estat lleus, de 100 euros, que es redueixen a la meitat en cas de pagar-les dins del termini fixat. Amb tot, hi ha altres actuacions com l’acampada o l’encesa de foc que, tal com contempla l’ordenança municipal, se sancionen amb quantitats més elevades.

Casafont posa de relleu que l’objectiu d’aquesta iniciativa és regular i destaca que al riu pot venir-hi tothom però de forma ordenada. Lamenta que l’Ajuntament de Navès hagi hagut d’invertir en la contractació de guardes rurals quan ja hi ha els Agents Rurals de la Generalitat que haurien de desenvolupar aquesta funció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *