L’Orfeó Nova Solsona interpretarà dues caramelles d’autors solsonins

El matí del Diumenge de Pasqua portarà pels carrers i places de la ciutat “Cant de Primavera”, de Ramon Pujol i Llanes, i “La Pasqua de les Flors”, de Joan Roure i Jané.

“Cant de Primavera” és una americana escrita per Mossèn Folia, músic de referència a Solsona durant el primer terç del segle XX. Va ser professor de piano, director de l’Escolania del Claustre i organista de la Catedral. Va escriure diverses obres d’àmbit religiós i composicions d’estil popular com caramelles, sardanes o la música dels Pastorets. Els manuscrits originals de la partitura d’aquestes caramelles daten del 1911 i es conserven a l’Arxiu Diocesà.

El mestre Roure signa la sardana “La Pasqua de les Flors”. Precisament, Joan Roure i Jané és conegut per aquestes composicions i també per ser el creador de les músiques per a la Festa Major i el Carnaval. Des del 2021 l’Escola Municipal de Música de Solsona porta el seu nom ja que en va ser un dels impulsors. També va destacar com a integrant i director de diverses formacions de música de ball.

Les Caramelles de Solsona aniran a càrrec de l’Orfeó Nova Solsona i els infants de l’Esplai Riallera acompanyats dels Trabucaires. També hi participaran els balladors de l’esbart dansaire També Canta l’Ocellada amb la música de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona.

El recorregut començarà el Diumenge de Pasqua a ¾ d’11 del matí al Casal de Cultura i seguirà cap a la plaça de Sant Roc i l’avinguda del Pont. Després de passar pel Centre Sanitari i la residència, cap a quarts d’una es cantarà a la plaça del Camp. L’itinerari continuarà pel nucli antic, fent parada a les institucions locals, fins a arribar a la plaça Major pels volts de 2/4 de dues.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *