L’Escola Agrària del Solsonès organitza una jornada en línia sobre l’impacte de la implantació d’energies renovables al món rural

Tindrà lloc aquest dijous a partir de les 5 de la tarda i les inscripcions gratuïtes es poden formalitzar a través de RuralCat.

Posen de relleu que l’entrada en vigor del Decret llei 16/2019 de mesures urgent per a l’emergència climàtica i l’impuls a les energies renovables ha suposat un canvi substancial en les condicions d’implantació de grans parcs en terrenys rurals i també d’instal·lacions d’autoconsum. La jornada repassarà els principals efectes d’aquesta legislació sobre les activitats rurals posant l’accent tant en les oportunitats com en els inconvenients que pot comportar per a explotacions agràries, ramaderes o el turisme rural.

Presentarà la jornada el director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura a la Catalunya Central, Ramon Lletjós. Tot seguir, el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, parlarà de l’aplicació del decret des de la perspectiva del DARP. El director de l’ICAEN, Manel Torrent, se centrarà en el model energètic renovable per al món rural i desgranarà on és el futur entre l’autoconsum i els grans centres de producció. Finalment, el gerent de Trevic Energia, Oscar Montserrat, parlarà de l’autoconsum i la generació distribuïda com a oportunitats per al món rural. Un cop acabades les ponències, s’obrirà un torn de preguntes mentre que la cloenda anirà a càrrec de la directora de l’Escola Agrària, Isabel Rovira.

Recordem que les inscripcions a la jornada de dijous es poden formalitzar a través del portal RuralCat. Per a més informació podeu enviar un correu electrònic a l’adreça ebrualla@gencat.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *