Les empreses d’inserció lleidatanes, entre les quals Volem Feina, van estalviar l’any passat més d’un milió d’euros a les administracions públiques

Ho posa de relleu un estudi realitzat per la FEICAT, la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya. El 2021 van generar un estalvi econòmic d’un milió 173.000 euros, que suposa el 125% de les subvencions públiques rebudes. Pel que fa a la solsonina Volem Feina en concret, el retorn va ser el 10% d’aquesta xifra total.

L’any passat, aquestes empreses van oferir 165 llocs de treball, un centenar dels quals per a persones en situació o risc d’exclusió derivades dels serveis socials públics. Un cop contractats, han fet un itinerari d’inserció personalitzat que els ha permès romandre tres anys a l’empresa i després incorporar-se al mercat laboral ordinari. De les 41 persones que van finalitzar l’itinerari, 27 van trobar feina a l’empresa ordinària.

Amb la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social, s’estalvien diners a la societat, ja que deixen d’utilitzar recursos assistencials públics. Alhora, es generen ingressos per a les arques públiques, ja que paguen taxes i impostos i cotitzen a la Seguretat Social. Per tant, les administracions públiques reben un retorn econòmic per la contractació d’aquests col·lectius i estalvien una important despesa social. En aquest sentit, les empreses d’inserció lleidatanes recorden que la Llei de Contractes del Sector Públic obliga les administracions a aprovar un acord per reservar un percentatge dels seus contractes anuals a les empreses d’inserció. Amb tot, l’estudi posa de manifest que l’any passat només el 14% dels ingressos de les empreses d’inserció de les comarques lleidatanes procedia de la venda de productes i serveis a l’administració pública. El gerent de Volem Feina, Carles Viladrich, ho posa de relleu:

El 2021 els ingressos generats per aquestes entitats van ascendir a 4,1 milions d’euros. D’aquests, un 54% procedeixen de la venda de productes i serveis a particulars i empreses privades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *