Les dependències de la Policia Local de Solsona es traslladaran a l’antiga oficina de La Caixa del carrer de Llobera

Des del passat mandat el govern ha negociat amb l’entitat bancària la compra dels baixos i la planta semisoterrània del número 31 d’aquest vial per un import de 166.000 euros. Consideren que és el lloc idoni per la situació estratègica dins el nucli antic i la proximitat amb el principal eix comercial i l’Ajuntament. Les oficines s’ubicaran a la planta baixa, just a sota de l’Agència de Desenvolupament Local, amb accés per carrer de Llobera, mentre que el garatge i el magatzem tindran entrada des del Vall Calent. Aquest és el principal punt de l’ordre del dia del ple extraordinari convocat per demà a les 7 de la tarda. En la mateixa sessió es votarà una modificació de crèdit per destinar 166.000 euros del romanent de tresoreria a l’adquisició d’aquest immoble.

Un altre punt que es debatrà és l’aprovació inicial del projecte executiu del tanatori a les antigues instal·lacions del Club Sant Jordi. La proposta redactada per l’arquitecta Anna Grau preveu un vestíbul, tres sales de vetlla, una sala de cerimònies, els serveis, els espais administratius i els restringits als serveis funeraris en una superfície de poc més de 1.000 metres quadrats. L’obra està pressupostada en 1,7 milions d’euros. En el ple de demà també es preveu aprovar la sol·licitud d’una subvenció de 250.000 euros al Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat per a l’execució d’aquests treballs.

Però la motivació de la convocatòria d’un ple extraordinari és la modificació d’ordenances fiscals. En el cas de l’IBI, es proposa un recàrrec del 50% per a persones jurídiques titulars d’immoble d’ús residencial permanentment desocupats per lluitar contra l’especulació i la manca de pisos de lloguer. D’altra banda, hi haurà una bonificació de l’IBI del 50% durant tres anys als habitatges que instal·lin sistemes d’energia solar i també una bonificació de la meitat de les plusvàlues de primera transmissió. La regidoria d’Hisenda proposa apujar els preus del cementiri, la taxa d’aigua, els serveis de l’Escola Municipal de Música i els imports de la llar d’infants municipal, amb excepció de la quota mensual, que es congelarà.

Finalment, la sessió de demà a la tarda preveu aprovar les modificacions al pacte-conveni del personal de l’Ajuntament i ratificar el Pla d’Acció per al desenvolupament local de Solsona, Cardona i el Solsonès fins al 2030. Els eixos principals són la millora de la situació sociolaboral i les condicions de vida de les persones, l’estimulació del teixit empresarial i la governança i la transversalitat del desenvolupament local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *