L’alumnat de secundària amb la pauta de vacunació completa no haurà de fer quarantena si és contacte estret d’un positiu

Aquesta és la principal novetat de les mesures de prevenció pel nou curs escolar, que comença el dia 13 amb 100% de presencialitat a tots els nivells, que ahir van presentar el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray; el titular de Salut, Josep Maria Argimon; i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja.

En canvi, sí que es mantenen els grups de convivència estable, per facilitar la traçabilitat dels possibles positius. Si bé a dins de l’aula els alumnes a partir de 6 anys hauran de portar mascareta, al pati se la podran treure si no es barregen amb altres grups. A partir d’ara, les zones comunes, com els patis, ja es podran compartir entre diferents grups.

Segons el Pla de Govern d’inici de curs, que es mantindrà almenys durant tot el primer trimestre, les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries en el cas que l’entrada al centre es faci pel pati. També podran fer l’adaptació a educació infantil. Les reunions amb les famílies seran preferiblement virtuals, tot i que, segons el context, es pot valorar el format híbrid. Pel que fa a les festes escolars, que tanta polseguera van aixecar a final del curs passat, es podran fer amb presència de les famílies. Això sí, sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.

Referent a les activitats extraescolars, es recomana iniciar-les a l’octubre, amb 10 alumnes i fins a un màxim de 15 si l’espai permet mantenir les distàncies de seguretat.

Els departaments d’Educació i Salut insisteixen en la necessitat que l’alumnat a partir de secundària es vacuni. En aquests moments hi ha prop de la meitat dels estudiants d’entre 12 i 15 anys que encara no han iniciat la vacunació, un percentatge que es redueix al 27% en la franja d’entre 16 i 19 anys. Destaquen que el Pla d’inici de curs adapta les mesures, en cap cas les relaxa. El titular de Salut, Josep Maria Argimon, ha demanat prudència per a les properes setmanes tot i la millora de la situació epidemiològica, ja que encara hi ha 400 persones ingressades a les UCI. En funció de com evolucioni la pandèmia, algunes mesures poden variar de cara al segon i al tercer trimestre del curs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *