L’alcalde de Lladurs, Daniel Rovira, és el nou president de la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès

Va ser escollit al ple de constitució d’ahir al migdia en segona votació per majoria simple per 5 vots a 3. A banda d’ell, li han donat suport els representants de Pinós, Sergi Palou, Carme Solà, de Castellar de la Ribera, Joan Vendrell, de Llobera, i Josep Puig, de Biosca, tots de Junts. L’altre candidat era el regidor d’Esquerra d’Olius, Josep Caelles, que ha rebut els vots favorables del representant de Clariana, Jaume Fons, i el de Pinell, Jaume Llorens, tots dos municipis governats per Esquerra. La sessió d’ahir va estar clarament marcada per les absències. D’una banda, la de l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, per motius personals, i, de l’altra, la dels dos alcaldes de l’Agrupació d’Electors Independents, Marià Torra, de La Molsosa, i Joan Solà, de Riner, tots dos expresidents de l’ens gestor de l’aigua al Solsonès.

El candidat dels ajuntaments republicans, Josep Caelles, explica els motius que l’han portat a presentar candidatura a la presidència de la Mancomunitat:

Al final de la sessió, el nou president, Daniel Rovira, va oferir al representant de Pinell, Jaume Llorens, la vicepresidència de la Mancomunitat. Després de consultar-ho amb la resta de regidors republicans presents al ple, van acordar debatre-ho i decidir si accepten l’oferiment en la propera sessió. Amb tot, Llorens va puntualitzar que, malgrat el sentit del seu vot, Rovira és el seu president.

En el seu discurs, Daniel Rovira ha posat de relleu la importància del subministrament d’aigua per evitar el despoblament de les zones rurals del Solsonès. En aquest sentit, ha tingut un record pel seu pare, Francisco Rovira, traspassat el 2012, que juntament amb un grup de persones van impulsar la creació de la Mancomunitat als anys 80.

D’altra banda, el nou president ha emplaçat els representants de la Mancomunitat a deixar els partidismes de banda i centrar-se en la distribució de l’aigua de la manera més justa. Daniel Rovira:

Daniel Rovira, que fins ara ocupava una de les dues vicepresidències de l’ens, ha recordat que la Mancomunitat ve d’un mandat convuls, amb una moció de censura, el gener del 2017, que va apartar Joan Solà de la presidència substituint-lo per un equip de consens de 9 persones liderat per l’alcalde de Clariana, Francisco Rovira Massoni. Daniel Rovira assegura que en aquests dos anys i mig han canviat moltes coses i destaca que s’ha treballat en positiu i amb consens. Pel que fa als cinc processos judicials derivats de la destitució de l’anterior secretari, Candi Pujol, Rovira ha explicat que els administratius i laborals s’han resolt a favor de la Mancomunitat. Apunta que queda un procediment penal obert que, segons els advocats, pot anar per llarg, però confia que tingui el mateix camí que la resta. Al marge d’això, Daniel Rovira apunta els principals objectius per al proper mandat:

D’altra banda, també es proposa fer pedagogia sobre el funcionament de la Mancomunitat, especialment a les escoles, perquè la ciutadania conegui tot el procés de l’aigua des de la captació fins que surt per l’aixeta de les cases, empreses i explotacions.   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *