L’Ajuntament de Pinós organitza una jornada de portes obertes a la Torre d’Ardèvol

Es farà dissabte de 10 del matí a dues del migdia amb l’objectiu de donar a conèixer el resultat de la primera fase de restauració d’aquest monument, que deixa al descobert la torre rodona original. Els últims mesos s’ha consolidat la base de la torre, s’han adequat les escales i s’ha millorat la il·luminació. També s’han fet diversos aixecaments topogràfics i un nou estudi arqueològic per ampliar el coneixement sobre la Torre d’Ardèvol. Properament es completarà en una segona fase.

D’altra banda, aquesta setmana han començat les obres de millora del camí de Matamargó amb la construcció de més de 4 quilòmetres de cuneta americana de formigó. Els primers 2.250 metres, entre el Pla de Bergús i Les Casas, tenen un cost de 53.600 euros i es finançaran amb un ajut de 51.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat i, l aresta, amb fons propis del consistori. Els altres dos quilòmetres, entre Les Casas i el Pont de les Dues Aigües, es pagaran amb un ajut del Departament d’Agricultura de prop de 50.000 euros. L’alcalde de Pinós, Xavier Vilalta, destaca la importància d’aquesta actuació:

Els treballs s’allargaran unes tres setmanes. D’altra banda, aquesta setmana s’han començat a substituir els tancaments del local annex al Santuari de Pinós. Portes i finestres de fusta, malmeses pel pas del temps, es canvien per unes de noves de PVC. Aquesta actuació també compta amb un ajut del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya. Les obres tenen un cost de més de 91.000 euros. A través d’aquesta subvenció de la Generalitat, a banda de la renovació de tancaments d’aquest local s’han informatitzat les dependències municipals i s’ha instal·lat un ascensor a l’edifici de l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *