La plaça de Sant Joan de Solsona, candidata a millor plaça de Catalunya al programa Planta Baixa de TV3

L’equip del programa farà una connexió en directe des d’aquest indret emblemàtic de la ciutat el proper divendres 21 a partir d’1/4 de 6 de la tarda i fins a ¼ de 8. L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania a acudir-hi i a participar a la votació en línia.

En el programa presentat per Agnès Marquès, la plaça de Sant Joan competeix amb la del Pou d’Altafulla, al Tarragonès, per arribar a la final del concurs, el 5 de juliol. Les altres places que es disputen el títol són la Porxada de Granollers, que competeix amb la de la Vila de Vilanova i la Geltrú, i la del Port Bo de Calella de Palafrugell, amb la Major de Prades.

Paral·lelament, s’està preparant pel dia 21 una sorpresa entre veïnat, entitats i l’Ajuntament per fer aparèixer per la televisió alguns atractius singulars de Solsona.

La plaça de Sant Joan és considerada la més emblemàtica de la ciutat. La presideix la capella dedicada a Sant Joan sobre una font del segle XV. Properament, per la seva festivitat, s’hi podrà veure l’ou com balla, una tradició més característica de Corpus a la resta del país. Josep Maria de Sagarra li va dedicar un poema a aquest indret, que es pot llegir esculpit en pedra a la plaça.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *