La nova convocatòria d’incentius econòmics de l’Ajuntament posa l’accent en diversos col·lectius vulnerables i en la sostenibilitat ambiental

Activitats econòmiques i autònoms ja poden presentar la sol·licitud al consistori per beneficiar-se d’aquests ajuts per a la promoció de l’activitat econòmica. Enguany posen especial èmfasi en la inserció laboral de dones, majors de 45 anys, joves de fins a 29 i aturats de llarga durada, al marge de la sostenibilitat ambiental. Tot i que les bases ja es poden descarregar en línia, l’Agència de Desenvolupament Local ha programat una sessió informativa telemàtica pel proper dimarts a 2/4 de 4 de la tarda a través de la plataforma Zoom.

El regidor de Desenvolupament Local, Ramon Montaner, destaca les característiques d’aquests incentius:

La línia de nous negocis té una partida de 12.000 euros. Per acollir-s’hi, cal haver iniciat l’activitat entre l’octubre de l’any passat i el 30 de setembre d’enguany amb una inversió mínima de 4.000 euros, dels quals se’n subvencionaran un màxim de 1.500.

Pel que fa a la modernització d’activitats econòmiques existents, cal tenir un comerç o servei a peu de carrer i haver fet una inversió mínima de 1.000 euros, que serà l’import màxim de l’ajut. En aquest cas, la partida és de 10.000 euros.

Els ajuts per a la creació d’ocupació repartiran 8.000 euros, amb un màxim de 1.800 euros per cada lloc de treball creat des de l’octubre passat. L’import base són 1.000 euros per cada nou lloc de treball, que augmentarà si és la primera contractació per a la persona, si l’empresa té menys de 15 treballadors i si són perfils concrets com joves, dones, aturats de llarga durada o persones amb discapacitat.

Finalment, es reserven 10.000 euros per als nous autònoms, finançant-los fins al 65% de la quota del primer any amb un màxim de 1.200 euros.

Empreses i comerços tenen temps de presentar les seves sol·licituds als ajuts per a la promoció de l’ocupació fins al 30 de setembre. L’any passat es van repartir més de 43.000 euros amb la subvenció del 97% de les 38 sol·licituds presentades. La línia més demanada va ser la d’autoocupació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *