La meitat de contractes de lloguer gestionats per la borsa d’habitatge de l’Ajuntament han estat per a joves

Dels 33 contractes d’alta signats durant el 2022, 18 han estat per a persones d’entre 18 i 35 anys. Amb aquestes dades, el regidor d’Habitatge, Ramon Xandri, ha tret pit davant les contínues peticions del PSC perquè s’atengui a aquest col·lectiu afirmant que no tenen els joves desemparats. Actualment, des de la borsa s’estan gestionant uns 180 habitatges.

En el balanç de l’any, Xandri ha explicat que s’han tramitat uns 270 ajuts per al lloguer sense comptar els telemàtics, que s’han autogestionat els mateixos usuaris. El regidor també ha subratllat que hi ha una petita tendència a l’alça d’entrada al mercat de nous habitatges reformats. Amb tot, aquests no estan entrant a la borsa ja que els propietaris consideren insuficient el topall de 400 euros del preu del lloguer i opten per anar a immobiliàries o gestionar-ho de forma particular. En aquests moments, la mitjana de preus de la borsa de lloguer és de 334 euros. Això fa que el govern municipal no tanqui la porta a moure aquest límit. Ramon Xandri:

Malgrat això, l’executiu posa el focus en la necessitat de construcció d’habitatge social a través de l’Incasol. I és que la major part de les demandes de la borsa són per a lloguers al voltant dels 200 euros, un preu amb el qual hi ha molt poca disponibilitat ja que hi ha molt pocs propietaris disposats a llogar per sota d’aquests preus.

Des de l’oposició, Pilar Viladrich, de la CUP, va recordar al regidor Ramon Xandri que tenen pendent la convocatòria d’una reunió per abordar la problemàtica de l’habitatge, una preocupació prioritària per a tots els grups municipals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *