La Fiscalia de Lleida investiga l’exalcaldessa de Torà, Mercè Valls, per suposada apropiació indeguda, falsedat documental i usurpació de funcions

Ho publica avui el Diari Segre. La denúncia la va presentar l’Ajuntament de Torà a finals de maig, amb llavors Magí Coscollola al capdavant. El motiu és la cancel·lació d’un compte bancari de l’Associació de Municipis de la Vall del Llobregós i la retirada de prop de 3.000 euros per part de Mercè Valls i una altra persona a finals de març. Aquesta entitat de municipis es va crear el 2010 amb seu a l’Ajuntament de Torà, llavors governat per Domènec Oliva. En formen part els consistoris d’Oliola, Sanaüja, Biosca, Massoteres, Ivorra, Castellfollit de Riubregós, Calonge de Segarra, Pinós i La Molsosa amb la missió de fomentar el desenvolupament socioeconòmic d’aquest territori. Tot i que l’entitat segueix vigent, fa anys que no està operativa. Aquesta associació tenia un compte corrent que no havia fet els canvis de nom dels habilitats per accedir-hi.

Constitució de l’Associació de Municipis de la Vall del Llobregós

Segons ha explicat a Solsona FM l’exalcalde de Torà, Magí Coscollola, cada tres mesos arribava a l’ajuntament un extracte bancari amb el saldo del compte, que s’anava arxivant. A finals d’abril, el comunicat deia que s’havia cancel·lat el compte. Coscollola narra com van succeir els fets a partir d’aquest moment:

La policia judicial va prendre declaració a Coscollola a principis de juny i segons ha explicat ell mateix, divendres passat va declarar Mercè Valls. L’exalcalde considera que la cancel·lació del compte s’hauria d’haver fet amb el vistiplau d’una assemblea general de l’associació. Segons publica el Segre, Valls hauria presentat al banc una acta datada del 28 de febrer de 2021 en la qual es deia que els 10 ajuntaments havien acordat per unanimitat una pròrroga dels càrrecs, motiu pel qual se l’acusa de falsedat documental. Tot i intentar-ho en diverses ocasions, Solsona FM no ha pogut contactar amb l’exalcaldessa de Torà, Mercè Valls, per tal que expressi el seu punt de vista sobre aquesta qüestió.

Pinós vol dissoldre l’entitat i estudia si presentar-se com a acusació particular

Un dels municipis del Solsonès que formaven part de l’Associació de Municipis de la Vall del Llobregós, tal com us dèiem a l’inici, és Pinós. L’actual alcalde, Xavier Vilalta, ha explicat a aquesta emissora que demanaran la dissolució de l’entitat. A més, estan estudiant amb els serveis jurídics si presentar-se com a acusació particular, ja que part d’aquests diners eren de Pinós. Xavier Vilalta considera que amb aquesta investigació oberta, Mercè Valls queda totalment inhabilitada per a recollir l’acta de consellera comarcal del Solsonès. Recordem que, tal com us vam explicar ahir, Mercè Valls havia de ser una de les representants de la formació d’Ara Pacte Local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *