La ciutadania de Solsona pot presentar propostes d’inversions per millorar la ciutat fins a un màxim de 100.000 euros

A partir de dilluns i fins al 13 d’octubre, s’obre la primera fase dels pressupostos participatius 2024-2025. Canvia de metodologia per obrir el procés a tota la ciutadania perquè tothom pugui dir la seva en la gestió dels recursos públics. Dimecres al vespre es va presentar en una sessió amb una vintena d’assistents.

Els propers dies, tothom que visqui o treballi a Solsona pot presentar propostes d’inversions. Totes les llars de la ciutat rebran un fulletó informatiu, que també es pot trobar al web de l’Ajuntament, que explica com funciona el procés i adjunta una butlleta. Aquesta es pot dipositar a les urnes distribuïdes a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, la biblioteca, el casal cívic o els pavellons. També es poden aportar propostes telemàticament a través del web participa.ajsolsona.cat. Cal exposar la necessitat que es considera que cal resoldre, descriure breument la idea i localitzar l’indret on s’hauria d’executar aquesta millora. Daniel Tarragó, sociòleg, professor i director de la consultoria Neòpolis, que dinamitza el procés, explica com es planteja:

La regidora de Participació, Pilar Viladrich, subratlla que la idea passa per promoure una visió col·lectiva de poble i recorda que els resultats seran políticament vinculants.

Reformes d’equipaments municipals; construcció d’equipaments de dimensions reduïdes; compra de mobiliari urbà; actuacions a la via pública, zones verdes i entorn natural; o infraestructures tecnològiques són entre les propostes d’inversions que es poden fer.

Entre el novembre i el desembre, els tècnics municipals validaran les propostes. A principi d’any es farà un taller participatiu per escollir les 10 o 15 actuacions finalistes, que es votaran a la primavera, un cop els tècnics les hagin pressupostat. De nou, la votació combinarà els formats telemàtic i presencial.

En la sessió informativa de dimecres van sorgir les primeres propostes, entre les quals suprimir les voreres del carrer del Castell, condicionar el paviment de la plaça Major mantenint-ne l’estètica o il·luminar el camí de la depuradora.

Demà a les 12 del migdia al Pluràlia entrevistarem Daniel Tarragó, tècnic dinamitzador del pressupost participatiu. Explicarà amb detall les característiques i el funcionament d’aquest procés. La repetició serà dimecres al migdia i es podrà recuperar el programa al web d’aquesta emissora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *