La biblioteca commemora l’Any Joan Oró amb una exposició, contacontes i una observació telescòpica de la lluna

Tot i que el centenari es va commemorar l’any passat, les biblioteques catalanes continuen divulgant la figura del científic lleidatà.

A partir de dilluns a la Carles Morató hi arriba des de Sant Llorenç la mostra itinerant “Joan Oró, desxifrant l’origen de la vida”, que fa un recorregut històric sobre la vida i les aportacions d’aquest capdavanter en l’estudi de l’origen de la vida a la Terra. Es podrà visitar fins al 15 de juny al saló de les Homilies d’Organyà.

La sessió de contacontes, adreçada al públic infantil a partir de 4 anys, arribarà el dijous 13 de juny a 2/4 de 6 de la tarda. Es tracta d’una narració oral titulada “Joan Oró i la recerca de la vida” i anirà a càrrec de l’editora, llibretera i narradora Mertxe París.

L’última proposta serà l’endemà, el divendres 14 de juny a 2/4 de 10 del vespre a la plaça de Ramon Llumà. Ja s’han obert les inscripcions per a una observació telescòpica de la lluna a càrrec de Jordi Fraxanet, conductor del programa “Cau la nit al castell” d’aquesta casa, divulgador astronòmic, astrofotògraf i director del Centre Astronòmic del Castell de Lladurs. Conduirà una sessió d’astronomia adreçada al públic adult i als infants a partir de 8 anys, que inclou una xerrada sobre els descobriments de Joan Oró en aquest camp. És gratuïta, però les places són limitades i cal inscripció prèvia a la biblioteca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *