La bellesa no normativa, protagonista del cicle de temàtica social ‘3 mirades’

En la seva quarta edició, aquesta proposta de l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal amb el suport de la Diputació de Lleida proposa un monòleg sobre els trastorns alimentaris, una taula d’experiències i una sessió de contacontes. Totes són d’entrada lliure i tenen com a objectiu combatre la pressió estètica, considerada una forma més de violència masclista simbòlica a través de l’opressió.

La primera cita serà aquest mateix dimecres a les 9 del vespre al Teatre Comarcal. L’actriu Ann Perelló interpretarà el monòleg ‘Nua (radiografia d’un trastorn)’, un espectacle sobre l’angoixa que viu una jove amb trastorn alimentari. Per fer el guió, va fer un treball d’introspecció i de documentació amb companyes, amigues, mares, germanes i professionals de la psicologia.

La següent proposta és la taula d’experiències “Parlem de la pressió estètica en primera persona”, en la qual es reflexionarà sobre com trencar amb els cànons de bellesa preestablerts. Serà divendres a 2/4 de 8 del vespre a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal. Hi participaran Núria Garriga, confundadora de l’associació A Pelo, que vol normalitzar l’alopècia femenina; i Marta Vigo, autora d’un llibre en què explica els motius que l’han dut a deixar-se créixer la barba.

La darrera activitat del cicle ‘3 mirades’ serà una sessió de contacontes l’11 de desembre. Alba Mascarella parlarà amb els més petits sobre com estimar els nostres cossos i respectar les singularitats que els fan únics. Serà el dia 11 a 2/4 de 6 de la tarda al saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *