Fènix commemorarà el divendres 4 el Dia Mundial Contra el Càncer

Serà en un acte a la plaça U d’Octubre a les 6 de la tarda. Sònia Juncosa llegirà el manifest mentre que l’Escola de Dansa oferirà diverses actuacions del Petit Ballet Solsoní, el Team de Hip Hop i el Jove Ballet Solsoní. Durant la jornada, Fènix posarà a disposició dels assistents una llibreta per escriure missatges d’esperança a pacients oncològics que l’entitat té previst editar en un futur.

La commemoració del Dia Mundial Contra el Càncer coincideix amb una jornada de donació de sang. Entre els participants a la campanya es repartirà un llaç simbòlic de la lluita contra el càncer elaborat per voluntaris de Fènix. En les properes setmanes, l’entitat posarà en marxa una campanya de sensibilització sobre la donació de medul·la òssia entre els més joves a l’Institut Francesc Ribalta i l’Escola Arrels Secundària. I és que la jornada d’enguany compta amb el suport del Banc de Sang i Teixits i l’Associació de Donants de Sang del Solsonès per posar l’accent sobre aquesta donació, imprescindible per a molts pacients amb leucèmia i mieloma múltiple.

El Dia Mundial Contra el Càncer promogut per la Unió Internacional Contra el Càncer porta per lema “Per una atenció més justa”. Posa èmfasi en la desigualtat i amb la proposta que cal actuar individualment o col·lectivament més enllà del dia assenyalat. Constaten que la meitat de la població mundial no té accés als serveis sanitaris essencials i això pot suposar la diferència entre la vida i la mort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *