Escoles, Serveis Educatius, Agents Rurals i món local s’aboquen a la Festa de l’Arbre del Solsonès per retre homenatge a Josep Alet

L’acte, celebrat ahir a Guixers, ha estat en record del cap dels Agents Rurals de l’Àrea Bàsica del Solsonès des del 1995 i un dels impulsors d’aquesta trobada, que va morir al gener als 61 anys a causa d’una malaltia.

Agents Rurals del Solsonès i de la Catalunya Central han plantat un arbre en record de Josep Alet i han glossat la seva figura i trajectòria dins del cos. Thomas Stiefvater, director de Knauf, i Antoni Mur, inspector en cap del Cos d’Agents Rurals, han elogiat la tasca d’Alet per protegir la natura i transmetre als més petits la importància de cuidar el medi natural. Tots dos han lliurat dues plaques commemoratives a la família.

De fet, la Festa de l’Arbre va sorgir després dels incendis del 98 i consisteix en què tots els centres escolars del Solsonès, coordinats pels Serveis Educatius, es desplacen a Guixers a plantar arbres en una zona de la muntanya d’on s’extreu guix. En aquesta edició, a causa de la pandèmia, només s’hi ha pogut traslladar presencialment l’alumnat de l’Institut Escola Vall de Lord i el de l’escola de La Coma. Amb tot, cada escola de la comarca ha fet arribar una pedra pintada amb un missatge d’agraïment a Josep Alet que s’ha dipositat als peus de l’arbre plantat en record seu.

El nou cap de l’Àrea Bàsica del Solsonès en funcions és el manresà Jordi Carrasco, que va entrar al cos el 2010. Des d’aleshores ha prestat servei a les àrees bàsiques de la Segarra, el Barcelonès, el Tarragonès, el Garraf i, darrerament, l’Alt Camp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *