Els projectes de l’Arada Actua i Betula impulsen unes jornades en línia sobre els serveis a les persones als pobles petits i de muntanya

La primera sessió tindrà lloc demà a 2/4 de 7 de la tarda i hi intervindran representants de la Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Micropobles i GIGA. S’abordaran els reptes de les polítiques públiques per a la millora de l’accés i qualitat dels serveis a les persones als pobles petits i de muntanya. D’altra banda, l’Observatori DESC de Drets Econòmics, Socials, Culturals i Ambientals aportarà elements per reflexionar sobre el paper de les entitats de l’economia social i solidària en la garantia dels serveis a les persones. També ajudarà a visualitzar la línia que separa la millora de la cobertura de serveis bàsics a les persones dels processos de privatització.

La segona sessió, dilluns vinent a 2/4 de 7 de la tarda, comptarà amb la presentació de quatre experiències de l’economia social i solidària. D’una banda, hi intervindrà la cooperativa Pediatria dels Pirineus, que ofereix serveis de pediatria, ginecologia i obstetrícia a les comarques del l’Alt Urgell, els Pallars i l’Alta Ribagorça; i, de l’altra, l’associació GIGA, que presta serveis a persones amb malalties neurodegeneratives o dany cerebral adquirit al Solsonès i comarques veïnes. Per la seva banda, el comitè d’empresa dels estibadors del Port de Barcelona presentarà el seu fons de pensionistes. La darrera experiència, pendent de confirmar, donarà a conèixer un fons cooperatiu per a la millora de les prestacions del permís de maternitat i paternitat. L’Arada és qui gestiona els projectes Actua, al Baix Solsonès, i Betula, al Cadí-Moixeró. Per assistir a aquestes jornades virtuals es recomana inscriure’s prèviament a actua@larada.coop o trucar al 660 52 85 82.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *