Els lots de fusta de boscos públics del Solsonès queden deserts a la subhasta de la Generalitat

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va licitar ahir telemàticament 41 lots fusters, que s’han adjudicat a 16 empreses locals catalanes per un import de prop de 658.000 euros. Amb tot, les 2.649 tones del Solsonès han quedat sense comprador, igual que les 1.000 del Pallars Jussà. En canvi, han tingut sortida els lots més quantiosos de comarques com el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya.

Les empreses adjudicatàries en faran l’aprofitament en un model de bioeconomia circular que permet la generació de llocs de treball directes i estables a la zona rural. Es calcula que es crearan uns 128 llocs de treball directes al conjunt del país. Els treballs que es realitzaran als boscos són majoritàriament aclarides en exemplars joves i repoblacions per millorar-ne la vitalitat, reduir-hi el risc d’incendis i fer-los més resistents a plagues, sequeres i altres efectes del canvi climàtic.

El 24% de la superfície forestal de Catalunya són boscos públics. Amb aquesta mesura, la Generalitat vol dinamitzar la gestió forestal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *